Ενα μικρό κείμενο για τις φαντασιώσεις

Ένα μικρό κείμενο για φαντασιώσεις.

Τι μπορεί να φαντασιώνομαι όταν είμαι σεξουαλικά ερεθισμένη, είτε το μοιράζομαι μαζί σου είτε όχι, δεν αποτελεί και δεδομένο ότι θα μου αρέσει αν γίνει πράξη ή ότι θα σε συμπεριλαμβάνει. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. 

Πολύ ταμπού και μεγάλη κριτική δέχονται οι γυναίκες όταν πρόκειται για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις. Πολλές μάλιστα αυτολογοκρίνονται ή αισθάνονται ενοχικά.

Η σεξουαλική φαντασίωση είναι κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και παρατηρείται σε όλα τα φύλα, προσανατολισμούς και ταυτότητες.

Οι ερωτικές φαντασιώσεις μπορεί να βοηθήσουν το άτομο να διερευνήσει τη σεξουαλικότητά του, να εξερευνήσει αχαρτογράφητες πτυχές της, να βοηθήσουν τη σεξουαλική αυτοπεποίθηση και να ενισχύσουν την σεξουαλική διάθεση στο εκάστοτε ζευγάρι.

Οι φαντασιώσεις, είναι ανεξάρτητες από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το είδος της σχέσης, τις πεποιθήσεις μας, τις αξίες μας, τις ανάγκες μας και το συντροφικό μας πρόσωπο, αν είμαστε σε συντροφική σχέση.

Τα είδη της σεξουαλικής φαντασίωσης μπορεί να είναι αμέτρητα, μπορεί να είναι ταμπού αν συζητηθούν, μέχρι και ενοχλητικά για το άτομο σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό που παρατηρείται κοινωνικά, είναι ότι όταν μια γυναίκα αναφέρει στον σύντροφό της μια σεξουαλική φαντασίωση που τον εξιτάρει, εκείνος έχει μια τάση να προσκολλάται σε αυτό και να επιμένει πολλές φορές να γίνει πράξη. Ένα παράδειγμα είναι η σεξουαλική συνεύρεση με τον ίδιο και ακόμα μία γυναίκα, πέραν της συντρόφου του.

Σεξουαλικές φαντασιώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν σεξ με πάνω από ένα άτομο, ανταλλαγή συντρόφων, σεξ πάρτι, σεξ σε εξωτερικό χώρο, σεξ σε χώρο όπου μπορεί να υπάρχουν άλλα άτομα και τα λοιπά. 

Η σεξουαλική φαντασίωση του κάθε ατόμου, μπορεί να είναι διαφορετική και να εκτείνεται από βανίλα σεξ, μέχρι πρακτικές διαφόρων κινκ ή φετίχ. 

Στις φαντασιώσεις δεν υπάρχει μέτρο και λογοκρισία, εξάλλου είναι δύσκολο να υπάρξει όταν το σώμα και ο εγκέφαλος είναι σεξουαλικά ερεθισμένα. Όμως είναι σημαντικό να υπάρχει κατανόηση ότι μια φαντασίωση αν γίνει πράξη, είναι αρκετά πιθανό να μην είναι τόσο ευχάριστη όσο στη σκέψη μας, όπου έχουμε εμείς τον έλεγχο, μπορούμε να την καθοδηγήσουμε και να παρέμβουμε.

Το να μοιραστώ μια σεξουαλική μου φαντασίωση μαζί σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής μας πράξη γιατί μπορεί να μας φτιάχνει και τους δύο, δε σημαίνει ότι θα επιθυμώ να μου την φέρνεις κάθε φορά, σε κάθε σεξουαλική μας συνεύρεση.

Επίσης οι φαντασιώσεις αλλάζουν, όπως αλλάζουμε και εμείς και η σεξουαλικότητά μας. Μπορεί για παράδειγμα αυτό το διάστημα να φαντασιώνομαι ότι κάνω σεξ και με παρακολουθούν, αλλά σε μια άλλη περίοδο της ζωής μου, ή ακόμα και στην επόμενη σεξουαλική μας συνεύρεση, αυτό να μην με φτιάχνει πια.

Είναι όμορφο να μοιραζόμαστε τις σεξουαλικές μας φαντασιώσεις με το συντροφικό μας πρόσωπο ή το άτομο με το οποίο κάνουμε σεξ, αλλά δεν είναι καθόλου όμορφο να βιαζόμαστε να περάσουμε από τη φαντασίωση στην πράξη ειδικά αν περιλαμβάνει κι άλλα άτομα. Το σκέλος επικοινωνία παίζει τεράστιο ρόλο εδώ. Χρειάζεται να μπορούμε να ακούσουμε χωρίς να κρίνουμε ή να κολλήσουμε μια ταμπέλα στο άλλο άτομο. 

Χρειάζεται οικειότητα, εμπιστοσύνη και λογική. Κατανόηση ότι μια φαντασίωση μπορεί να φτιάχνει το ένα άτομο αλλά όχι το άλλο. Δεν πιέζουμε κανένα άτομο να εκπληρώσει τις φαντασιώσεις μας. Μια σεξουαλική φαντασίωση μπορεί να γίνει πράξη μόνο όταν υπάρχει συναίνεση, φροντίδα, κατανόηση και μη επικριτική σκέψη. Επίσης όταν είναι νόμιμη και σε πλαίσια όπου όλοι όσοι συμμετέχουν θα είναι ασφαλείς.

Sexethos Ψυχολόγος

TOP