Γυναικεία θεματολογία.​

Γυναικεία θεματολογία.

 

Βλέπω διάφορα περιοδικά/sites κοκ που αναφέρουν ότι έχουν γυναικεία θεματολογία.

Και συνήθως τα θέματα αυτά είναι μόδα, ζώδια, gossip, γάμος, μαγειρική, άντε στα τρελά κέφια να γράφουν και τίποτα για γυμναστική και τι να κάνεις για να «χτίσεις» το σώμα που θες.

Άραγε αυτά είναι τα γυναικεία θέματα και η θεματολογία που αφορά τις γυναίκες σύμφωνα με τους διάφορους αρθρογράφους-συντάκτες;

Προσωπικά, δε με θεωρώ «ασυμβίβαστη» ή «ριζοσπαστική» ως προσωπικότητα, αλλά τα θέματα που συζητάω με φίλες μου δεν περιορίζονται σε αυτή τη θεματολογία που τόσο εύκολα μου πλασάρουν από τα media ότι με αφορά.

Προφανώς, θα συζητήσω ΚΑΙ για αυτά, αλλά σίγουρα αυτά θα είναι και τα τελευταία θέματα που θα συζητήσουμε, αφού πρώτα έχουμε συζητήσει τα «σοβαρά» θέματα που δεν εντάσσονται στα γυναικεία media. 

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η πολιτική σκηνή αφορά αντρική και ειδησεογραφική θεματολογία, αλλά όχι τη γυναικεία. Δε θυμάμαι να έχω γεννηθεί σε περίοδο που η γυναίκα δεν μπορούσε να ψηφίσει, επομένως γιατί θεωρείται ότι δεν με αφορά το συγκεκριμένο θέμα;

Δεν κατανοώ γιατί τα αμάξια είναι αντρικό θέμα. Η μια μου κολλητή κάνει το μεταπτυχιακό της με τίτλο «Σχεδίαση και κατασκευή συστημάτων αγωνιστικών οχημάτων». Σύμφωνα λοιπόν με τον διαχωρισμό της θεματολογίας των media ανάμεσα σε αντρικά και γυναικεία, το θέμα του μεταπτυχιακού της είναι καθαρά αντρική υπόθεση. Σίγουρα;

Προγραμματίζουμε/περιορίζουμε τον εγκέφαλό μας για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να δέχεται ανά φύλο και ύστερα το εφαρμόζουμε σε όλο το φάσμα της ζωής μας, ως αδιάτρητη αλήθεια.

Μια γυναίκα δεν μπορεί να είναι μηχανικός αυτοκινήτων κι αν είναι δεν θα είναι καλή, ένας άντρας δεν μπορεί να είναι τεχνίτης νυχιών και αν είναι δε θα είναι καλός.

Όταν μαθαίνεις τον εγκέφαλό σου να μην αναπτύσσεται γύρω από ένα θέμα, όταν έχεις βέβαιο ότι θα αποτύχεις σε κάτι και δεν προσπαθείς (γιατί έχει να κάνει με τη «φύση» μας),  τότε ναι δε θα γίνεις ποτέ καλός και δε θα αξίζει η προσπάθεια, γιατί πάντα θα ακολουθείς ένα συντηρητικό mentality που θα σε αποτρέπει από την επιτυχία. 

Όλη μας η ζωή ήδη από την παιδική ηλικία, κατηγοριοποιείται σύμφωνα με σχεδόν αρχαϊκά στερεότυπα, τα οποία απλά διαιωνίζονται εις τους αιώνες των αιώνων αμήν. Και έπειτα περιμένουμε να αλλάξει ο κόσμος, ο οποίος δεν αλλάζει ποτέ. Γιατί ούτε εμείς δεν αλλάζουμε.

Κοινότυπο αλλά εμείς είμαστε ο «κόσμος». Δεν θα μετατοπιστεί αν δεν μετατοπιστούμε κι εμείς. Και τότε ίσως θα μπορέσουμε να εξετάσουμε αν τα δύο φύλα έχουν διαφορετικές ανάγκες, ιδέες και ικανότητες, από αυτές που τους είχε σχεδόν βίαια επιβάλει η κοινωνία.

 

Μάγδα. 

 
TOP