Η αναγκαιότητα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης (ή πώς έμαθα βασική βιολογία σε 20χρονους)

Και να που βρισκόμαστε πλέον επίσημα στο 2023. Το ποσοστό των ανδρών μεταξύ 20 με 30 που δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί το γυναικείο σώμα, τι είναι η περίοδος και πώς οι γυναίκες έχουν οργασμό είναι τρομακτικά υψηλό.
Η θρησκοληψία και η γενική έλλειψη παιδείας που μαστίζει τη κοινωνία έχει κάνει και εκεί το θαύμα της. Οι άντρες γνωρίζουν τα απολύτως απαραίτητα και πολλές φορές δεν τα εφαρμόζουν κιόλας. Όλες μας έχουμε έρθει αντιμέτωπες με τον κύριο “Με-σφίγγει-το-προφυλακτικό” και τις διάφορες ασχετίλες που έχουμε ακούσει για την περίοδο. Για τη μέση ελληνική οικογένεια το σεξ είναι κάτι κακό και βρώμικο για το οποίο κανείς δεν μιλάει, με αποτέλεσμα πολλά αγόρια να μην ξέρουν απολύτως τίποτα.
Η θέση της εκκλησίας για τη γυναίκα και την περίοδο επίσης δεν βοηθούν, με μία μεγάλη μερίδα κόσμου -ακόμα και γυναίκες- να θεωρούν την έμμηνο ρύση κάτι βρώμικο και μιαρό – ενώ είναι κάτι φυσιολογικό. Νομίζω έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις που άμα αναφερθεί κάτι σχετικό με την περίοδο, βλέπεις τους άντρες να κοιτιούνται μεταξύ τους λες και μιλάμε για ντίλια MDMA.
Σε αυτό το σημείο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η άγνοια γι’αυτά τα θέματα καθώς και η οποιαδήποτε προσπάθεια να μας πείσει κάποιος πχ για σεξ χωρίς προφυλάξει,ς είναι στην καλύτερη gaslighting στη χειρότερη manipulation, και σίγουρα ένα τεράστιο red flag. 🚩

Η ασχετίλα των 20ρηδων

Σαν φοιτήτρια κι εγώ λοιπόν βγήκα τα ραντεβού μου και αναπόφευκτα έκανα κάποιες σχέσεις. Η πλειοψηφία τους δεν είχαν ιδέα πώς λειτουργεί το γυναικείο σώμα και γενικά πώς λειτουργεί το σεξ.
Έπρεπε να εξηγήσω σε ενήλικους ανθρώπους τι είναι η περίοδος, πως είναι η γυναικεία ανατομία και ότι στο σεξ καλό είναι να τελειώνουν όλοι. Άμα ρωτήσεις τον μέσο εικοσάρη πώς λειτουργεί η περίοδος θα έχει κατά πάσα πιθανότητα άγνοια. Επίσης, πολλοί άντρες δεν έχουν ιδέα πώς συμπεριφέρεται ο κόλπος, όταν μία γυναίκα έχει οργασμό. Γι’ αυτό και είναι πολύ εύκολο να προσποιηθεί μία γυναίκα ότι τελείωσε.
Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω ότι σύμφωνα με έρευνες, οι cis ετερόφυλες γυναίκες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά οργασμών κατά τη διάρκεια του σεξ. Αντιθέτως, οι γυναίκες που κάνουν σεξ με άλλες γυναίκες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά – προφανώς γιατί we know how our bodies work!
Ευτυχώς (χμ) οι δικές μου εμπειρίες ήταν απλά η πλήρης ασχετοσύνη περί ανατομίας, το οποίο βεβαία έφερνε κάποια μαύρα σύννεφα στη σχέση, άλλωστε ποιο το νόημα του σεξ αν στην πραγματικότητα ικανοποιείται μόνο ο ένας, αναρωτιέμαι. Πολλά κορίτσια που γνωρίζω είχαν να αντιμετωπίσουν διάφορους τύπους που δεν γούσταραν να φοράνε προφυλακτικό. Με κάποιο μαγικό τρόπο στην ελληνική επαρχία δεν υπάρχουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Λέω για την επαρχία γιατί εκεί έμενα όταν άκουγα αυτά τα ωραία. Τα κορίτσια φοβόντουσαν μόνο την εγκυμοσύνη και με την σιγουριά (τις περισσότερες φορές σετάκι και με πίεση) που τους έδινε ο εκκολαπτόμενος ζεν πρεμιέ, δέχονταν τελικά να κάνουν σεξ χωρίς καμία προφύλαξη, μάλλον γιατί το HIV είναι ποτάμι στην Αφρική και όχι ΣΜΝ.
Πολλές φορές, με τον γνωστό τρόπο αντισύλληψης – μπορώ να τραβηχτώ – κορίτσια σε μικρές ηλικίες αναγκάζονται ή να γίνουν μανάδες ή να κάνουν έκτρωση. Όλα αυτά γιατί στη μεσαιωνική κοινωνία που ζούμε θεωρείται κακό να μιλήσουμε στα παιδιά περί σεξουαλικότητας, περί φύλων και περί ασφάλειας γύρω από το σεξ. Αρκετοί γονείς πλέον θα μάθουν στα παιδιά τα βασικά, αλλά πρέπει κάποτε και η πολιτεία να κινηθεί και να κινηθεί ενημερωτικά εντός σχολείων. Το σεξ δεν είναι πράγμα υπέροχο, αρκεί να είμαστε πληροφορημένοι και ασφαλείς.

Ελπίζοντας για το μέλλον
Πρέπει άμεσα τα παιδιά να μάθουν ότι το σεξ , η περίοδος και ό,τι σχετίζεται με τα σώματα μας, είναι απολύτως φυσικά. Δεν μπορεί η κοινωνία να εξελιχθεί όταν μόνιμα η πλειονότητα ζει στην αμάθεια, στην κομπλεξάρα και στην στερεοτυπική φοβία. Η σχέση μας με τον εαυτό μας – η γνώση του εαυτού μας και η αποδοχή, σαφώς θα βελτιωνόταν αν όλοι μας γνωρίζαμε ότι είναι οκ να κάνεις σεξ. Είναι οκ να είσαι gay ή bi , είναι οκ να είσαι non-binary. Είναι οκ να είσαι ο εαυτός σου. Και είναι σίγουρα more than οκ, να τελειώνουν όλοι στο σεξ.

Άννα Μαρία.

TOP